Μιλώ, παίζω και γελώ, μαθαίνω και δημιουργώ, με έναν Έλμερ διαφορετικό.

Το εξαιρετικό παραμύθι «Έλμερ», του Ντέιβιντ Μακ Κι, εκδ. Πατάκη, μας έδωσε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τη διαφορετικότητα, να δημιουργήσουμε ο καθένας τον δικό του Έλμερ, να παίξουμε, να γελάσουμε, να μάθουμε, να δημιουργήσουμε.
Αφού διαβάσαμε το παραμύθι, συζητήσαμε για τις δικές μας διαφορές και ομοιότητες. Είμαστε όλοι μικρά παιδιά, που πηγαίνουμε στο νηπιαγωγείο, όμως διαφέρουμε σε τόσα πολλά: στο ύψος, στο χρώμα του δέρματος, στο χρώμα των μαλλιών και των ματιών μας, αλλά και στις προτιμήσεις μας, στα πράγματα που ο καθένας μας τα καταφέρνει καλύτερα από κάποια άλλα.
Στη συνέχεια, προτείναμε ιδέες για το πώς μπορεί να φτιάξει ο καθένας μας μια κούκλα Έλμερ και να τη στολίσει με τον δικό του διαφορετικό τρόπο. Οι ιδέες των παιδιών είναι ανεξάντλητες: με ρίγες, με βουλίτσες, με αστεράκια, με λουλούδια, με ήλιους, με καρδούλες κ.λ.π. Αφού δημιουργήσαμε τον Έλμερ μας, του δώσαμε ένα ξεχωριστό όνομα.

IMGP9634

Παίξαμε πολλά παιχνίδια με την κούκλα μας, ακολουθώντας τις οδηγίες της. Π.χ. ο Έλμερ λέει να: «… ακουμπήσετε τις πλάτες σας, … να χορέψετε με τη μουσική και όταν συναντάτε έναν φίλο να τον χαιρετάτε, να χαιδέψετε τον/τη φίλη σας στο κεφάλι, … να μείνετε ακίνητοι σαν αγαλματάκια, … να κάτσετε κάτω, … να πηδήξετε ψηλά, … να περπατήσετε καθιστοί χωρίς να ακουμπάτε τα χέρια στο πάτωμα κ.λ.π.».

Παίξαμε και άλλα παιχνίδια στα οποία οι οδηγίες του Έλμερ είχαν σχέση με μαθηματικές έννοιες χώρου. Π.χ. ο Έλμερ λέει να: «τον κρύψετε πίσω από την πλάτη σας, κάτω από το τραπέζι, μπροστά από το πρόσωπό σας, πίσω από το κεφάλι σας κ.λ.π.».
Επίσης, παίξαμε και με τα συναισθήματα. Π.χ. ο Έλμερ λέει: «… να γελάσετε, … να κλάψετε, … να θυμώσετε κ.λ.π.».

Έλμερ2 Έλμερ3

Έλμερ4 Έλμερ5

Τέλος, νανουρίσαμε τον Έλμερ, τραγουδώντας του ένα γλυκό νανούρισμα, του είπαμε λόγια αγάπης και μυστικά, τον κοιμίσαμε και τον πήραμε στο σπίτι μας για να τον γνωρίσουμε στην οικογένειά μας και να παίξουμε πολλά άλλα παιχνίδια.

Έλμερ1

Καλό … παιχνίδι, με τον δικό σας Έλμερ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s