eTwinning

2015- 2016

«Celebrations in Europe»

Στο έργο συμμετείχαν σχολεία από την Ολλανδία, τη Λιθουανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ουκρανία. Οι μαθητές όλων των σχολείων θα γνωρίσουν τον τρόπο που γιορτάζονται ίδιες γιορτές στα διάφορα μέρη της Ευρώπης και θα μάθουν για έθιμα διαφορετικών γιορτών που ίσως να μην υπάρχουν στη χώρα τους.

δείτε το έργο έδώ

Το έργο βραβεύτηκε με Εθνική και Ευρωπαική Ετικέτα Ποιότητας

2016-2017

«Μeet with us, have fun with us»

Σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη των σχέσεων φιλίας ανάμεσα στους μαθητές σχολείων από την Ελλάδα, Τουρκία και Βουλγαρία, μέσα από συνεργατικά παιχνίδια, βίντεο και παρυσιάσεις.

Δείτε το έργο μας εδώ

Το έργο βραβεύτηκε με Εθνική Ετικέτα Ποιότητας

2017 – 2018

«Let’s play focused on Coding and Stem»

Eνα ρομποτάκι στην τάξη μας, η Beebot, έγινε αφορμή για ένα έργο με Stem αποχρώσεις και παιγνιώδεις δραστηριότητες Φυσικών Επιστημών, Μαθηματικών, Μηχανικής, Τεχνολογίας. Στο έργο συμμετείχαν σχολεία της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.

Δείτε το έργο μας εδώ

Το έργο μας βραβεύτηκε με Εθνική και Ευρωπαική Ετικέτα Ποιότητας

«Αdventures with the books»

Στο έργο συνεργάστηκαν σχολεία από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Ιταλία. Σκοπός του είναι η καλλιέργεια της Φιλαναγνωσίας μέσα από τις περιπέτειες που θα ζήσουν τα παιδιά με τους μυθολογικούς ήρωες κάθε χώρας.

Δείτε τις δράσεις μας εδώ

Το έργο βραβεύτηκε με Εθνική και Ευρωπαική Ετικέτα Ποιότητας.

2018 -2019

«Gamebook Heroes»

To έργο υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή σχολείων της Ελλάδας, και της Βουλγαρίας. Στο πρώτο μέρος κάθε χώρα παρουσίασε εναν ήρωα της.

Ο σημερινοί ήρωες ήταν το δεύτερο μέρος του έργου το οποίο ενέπλεξε μαθητές και γονείς στην παρουσίαση στην τάξη ανθρώπων που με τη συνεισφορά τους αποτέλεσαν ήρωες για τους τους συνανθρώπους τους, τα ζώα, τη φύση. Το έργο έκλεισε με τα παιδιά να γίνονται ήρωες για να βοηθήσουν τον ήρωα που επέλεξαν…τον Πατέρα Αντώνιο και την Κιβωτό του Κόσμου. Ενα παζάρι βιβλίων συγκέντρωσε ένα σημαντικό ποσό το οποίο κατατέθηκε στην Κιβωτό.

Δείτε όλες τις δράσεις μας εδώ

eTwinning School

Το σχολείο μας βραβεύτηκε για συμμετοχή των εκπαιδευτικών του σε έργα και επιμορφώσεις με την Ετικέτα του eTwinning School!!!!!

2019 – 2020

» Τhe joy of books»

Eνα έργο με τη συμμετοχή Νηπιαγωγείων και Δημοτικών από Ελλάδα, βουλγαρία, Πολωνία με σκοπό να κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν το βιβλίο. Οι μαθητές θα εμπλακούν σε συνεργατικές δραστηριότητες, θα γνωρίσουν πώς φτιάχνονται τα βιβλία, θα επισκεφτούν βιβλιοθήκες…. Ενα έργο που θα προσπαθήσει να απομακρύνει τα παιδιά από τις οθόνες και θα θέσει τις βάσεις για τη δημιουργία μελλοντικών αναγνωστών.

Δείτε τις δραστηριότητές μας πατώντας εδώ

«Μένουμε σπίτι μαζί»

Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, λόγω της πανδημίας που ταλανίζει τη χώρα μας, δημιουργούνται ιδιαίτερες εκπαιδευτικές και μαθησιακές ανάγκες, με κυριότερη την ενεργοποίηση των μαθητών/τριών και εκτός σχολικής τάξης, το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία. Με το έργο «Μένουμε σπίτι», εκπαιδευτικοί και μαθητές όλης της χώρας επικοινωνούν και εκφράζονται, σε μια προσπάθεια να ξεπεράσουν μαζί την κρίση που βιώνουν.

Μπορείτε να δείτε όλες τις δράσεις του έργου εδώ

Featured Post

2020 – 2021

«From STEM to STREAM, with books we dream»

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι c812779f7.jpg

Eνα έργο που συνδυάζει τη φιλαναγνωσία με τις δραστηριότητες Stem και Stream. Τα παιδιά μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων των βιβλίων «Γουίνι η μάγισσα», «Χορεύουν οι καμηλοπαρδάλεις;», «Ιγγκυ Πέκ ο Αρχιτεκτονας» και «Ο ποντικός και η θυγατέρα του» εμπλέκονται σε δραστηριότητες μαθηματικων, φυσικής και χημείας, επίλυσης προβλημάτων, εκπαιδευτικής ρομποτικής, χρήσης της τεχνολογίας και συνειδητοποιούν ότι ένα βιβλίο δεν είναι μόνο για διάβασμα. Το έργο ξεκίνησε τη σχολική χρονιά 2019-20, αλλά συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε φέτος λόγω της πανδημίας. Συμμετείχαν σχολέια της Ιταλίας, Βουλγαρίας και Ελλάδας.

Mπορείτε να ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες του έργου πατώντας εδώ

Το έργο βραβέυτηκε με Εθνική και Ευρωπαική Ετικέτα Ποιότητας!!!

Movies and Reading

Eνα έργο, στο οποίο συμμετείχαν σχολεία της Ελλάδας, Βουλγαρίας και Τουρκίας, με σκοπό να κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν τα βιβλία και το διάβασμα, συνδέοντας τα με τον κινηματογράφο. Στο έργο αυτό το Νηπιαγωγείο μας συνεργάστηκε με το Τμήμα ΚΙνηματογράφου του Α.Π.Θ. Κάθε εβδομάδα από τον Μάρτιο ως τον Ιούνιο τρεις φοιτήτριες, μέσα από την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, μύησαν στα παιδιά στις έννοιες της κινηματογραφικής παιδείας.

Μπορείτε να παρακολουθείτε όλες τις δραστηριότητες του έργου πατώντας εδώ…

Στα πλαίσια του έργου δημιουργήσαμε με τα παιδιά δύο ταινίες. Η μία, αφού διαβάσαμε το βιβλίο «Η κυρα- Καλή και οι 12 μήνες»….

Δείτε το βίντεο πατώντας στην εικόνα….

https://www.youtube.com/watch?v=zEpek9uUD4w

Η συνεργασία με τις φοιτήτριες του Τμήματος ΚΙνηματογράφου Α.Π.Θ ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία της ταινίας «Μια εκδρομή στο Διάστημα». Δείτε την ταινία πατώντας πάνω στην εικόνα…

https://youtu.be/8SXZ1XPM7FI

Το έργο βραβεύτηκε με Εθνική και Ευρωπαική Ετικέτα Ποιότητας!

2021-2022

«Experiments»

Πρόκειται για ένα έργο με κύριο στόχο την κινηματογραφική εκπάιδευση των μαθητών, Συνεχίζοντας το περσινό έργο Movies and reading», γίνεται προσπάθεια γωνριμίας των παιδιών με τον πειραματικό κινηματογράφο, καθώς αποτελεί μέσο καλλιέργειας της δημιουργικότητας και της εμπειρίας της τεχνικής και δημιουργικής δουλειάς στον κινηματογράφο από την πολύ μικρή ηλικία.

Eτσι παρουσιαστήκαμε στα παιδιά των άλλων σχολείων…

1η Ταινία Πειραματικού Κινηματογράφου. «Serpentine Dancers».

τα παιδιά παρατήρησαν μουσική, κίνηση, χρώματα, μορφές και υφές…και απέδωσαν με το δικό τους τρόπο τις χορεύτριες….

(380) Serpentine dance – YouTube

Η δημιουργία flipbook , ήταν μία από τις τεχνικές του κινηματογράφου που γνωρίσαμε.

Ενα συνεργατικό ημερολόγιο με τα έργα των παιδιών δημιουργήθηκε για την νέα χρονιά!

2η ταινία πειραμρικού κινηματογράφου . «Impressions of the upper atmosphere»

Τα παιδιά παρατήρησαν κίνηση, χρώματα, φως και έδωσαν τη δική τους ερμηνέια για την ταινία.

Καθώς ο δημιουργός της ταινίας εμπνευστηκε από την «Εναστρη νύχτα του Van Gogh τη γνωρίσαμε και δουλέψαμε κι εμείς με το δικό μας τρόπο πάνω σε αυτήν.

3η ταινία Πειραματικού κινηματογράφου «Notes on the circus».

Tσίρκο…αγαπημένο θέμα των παιδιών…και στην τάξη δημιουργήσαμε το δικό μας τσίρκο, χρησιμοποιώντας πολλές τεχνικές….

Ενα συνεργατικό βίντεο από τις δουλειές όλων των παιδιών, όλων των σχολείων, δημιουργήθηκε με βάση την ταινία Notes on the circus.

Ο πίνακας του Mark Chagall ‘»Το τσίρκο» μας έδωσε αφορμή για εικαστικές δημιουργίες…

3η ταινία πειραματικού κινηματογράφου » Rainbow Dance».

Η ταινία αφορούσε σε μία διαφήμιση. Ετσι κι εμείς φτιάξαμε τη δική μας!!!

Συγκεντρωμένη η δουλειά των μαθητών του Νηπιαγωγείου μας στο παρακάτω βίντεο

Το έργο μας βραβεύτηκε με Εθνική Ετικέτα Ποιότητας!

«School to enjoy – method Stem «

Ο βασικός σκοπός αυτού του έργου είναι να εναθαρρύνει τα παιδιά να πειραματιστούν, να εξερευνήσουν, να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους, να αναπτύξουν κριτική σκέψη, δεξιότητες επίλυσης προβλήματοςκαι συνεργασίας, δημιουργικότητα μέσα από την προσέγγιση STEM. Ενας ακόμα από τους στόχους του έργου είναι μέσα στο σχολείο, να παρέχουμε ένα περιβάλλον πλούσιο σε εμπειρίες μάθησης το οποίο να δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να επλύουν προβλήματα της πραγματικής ζωής και να ερμηνέυουν το περιβάλλον τους.

Γνωρίζοντας στους άλλους μαθητές το σχολείο μας!

Η συμμετοχή μας στην Ευρωπαική Εβδομάδα Κωδικα. Σπάστε τον κώδικα και απαντήστε στο αίνγμα!

Η συμμετοχή μας στην «Ημέρα έξω από το σχολείο» «Day out of school» και το πιστοποιητικό μας!

«Οur body theme».

Mέσω της σελίδας https://interactivehuman.blogspot.com/2008/05/digestion-interactive-game-for-kids.html παίξαμε διαδραστικά παιχνίδια με θέμα το πεπτικό μας σύστημα και το ταξίδι της τροφής.

«Οur environment theme»

Το Νοέμβριο παρατηρήσαμε τις αλλαγές στη φύση και κυρίως στην αυλή του Νηπιαγωγείου μας. Τα φθινοπωρινά φύλλα μας απασχόλησαν πολύ….Γιατί πέφτουν, γιατί αλλάζουν χρώμα …και χρησιμοποιήθηκαν για ένα φθινοπωρινό μάνταλα που στόλισε την πόρτα μας.

«Machine’s theme»

Τον Ιανουάριο τα παιδιά έκαναν κατασκευές χρησιμοποιώντας υλικό κατασκευών.

Χρησιμοποίησαν μία μπατταρία κι ένα μικρό μοτεράκι για να «κινήσουν» τις ζωγραφιές τους!

«Lives theme»

Τον Ιανουάριο είδαμε τα σποράκια μας να ζουν και να γίνονται μικρά φυτά μέσα σε «διαφορετικά» θερμοκήπια

«Space and solar theme»

το Φεβρουάριο αχοληθήκαμε με το ηλιακό μας σύστημα…

«Brush robot».

Με τη βοήθεια γονέα κατασκευάσαμε με τα παιδιά στην τάξη ένα σκουπάκι ρομπότ …

Το έργο βραβεύτηκε με Εθνική Ετκέτα Ποιότητας!

«The language of pictures»

Σκοπός του έργου ήταν να βελτιώσουμε   τις δεξιότητες οπτικής αντίληψης των μαθητών μας μέσα από   φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από αυτούς σε συγκεκριμένα θέματα. Εξερευνήσαμε τη  γλώσσα της  εικόνας μέσα από διάφορες δραστηριότητες όπως ιστορίες, ποιήματα, τραγούδια, κινούμενα σχέδια.

Ολη η δουλειά των μαθητών του Νηπιαγωγείου μας στο παρακάτω βίντεο

Πρόσφατα άρθρα

Εθνικές Ετικέτες Ποιότητας

Τα eTwinning έργα μας Experiments» «School to enjoy – Method Stem»απέσπασαν Εθνικές Ετικέτες Ποιότητας. Συγχαρητήρια στους συνεργάτες και στους μαθητές μας. Περισσότερα για τα έργα μπορείτε να δείτε στη σελίδα eTwinning.

Πειράματα με ξηρό πάγο

Ο ξηρός πάγος είναι ένα ιδιαίτερο υλικό! Στο α’ μέρος ανακαλύψαμε τις ιδιότητές του …. …και στο β’ μέρος απολάυσαμε το παιχνίδι….

Stem και αυγά

Το αυγό, πρωταγωνιστής του Πάσχα, στάθηκε αφορμή για πειραματισμούς και stem δραστηριότητες!

Ολοι μαζί για μια ομορφότερη αυλή

Η συνεργασία μεταξύ φορέων απέδωσε τα μέγιατα. Το σχέδιο δράσης της σχολικής μας μον’αδας για φέτος αφορούσε στην αναδιαμόρφωση και αξιοιποίηση του αύλειου χώρου του Νηπιαγωγείου μας. Η Σχολική Επιτροπή του Δήμου Θέρμης μας προμήθευσε τα χρώματα. Ο Σύλλογος Γονέων ενεπλάκη ενεργά, όπως και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, δημιουργώντας και σχεδιάζοντας παιχνίδια στην αυλή […]

Φόρτωση…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Follow Me

Get new content delivered directly to your inbox.