eTwinning

2015- 2016

«Celebrations in Europe»

Στο έργο συμμετείχαν σχολεία από την Ολλανδία, τη Λιθουανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ουκρανία. Οι μαθητές όλων των σχολείων θα γνωρίσουν τον τρόπο που γιορτάζονται ίδιες γιορτές στα διάφορα μέρη της Ευρώπης και θα μάθουν για έθιμα διαφορετικών γιορτών που ίσως να μην υπάρχουν στη χώρα τους.

δείτε το έργο έδώ

Το έργο βραβεύτηκε με Εθνική και Ευρωπαική Ετικέτα Ποιότητας

2016-2017

«Μeet with us, have fun with us»

Σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη των σχέσεων φιλίας ανάμεσα στους μαθητές σχολείων από την Ελλάδα, Τουρκία και Βουλγαρία, μέσα από συνεργατικά παιχνίδια, βίντεο και παρυσιάσεις.

Δείτε το έργο μας εδώ

Το έργο βραβεύτηκε με Εθνική Ετικέτα Ποιότητας

2017 – 2018

«Let’s play focused on Coding and Stem»

Eνα ρομποτάκι στην τάξη μας, η Beebot, έγινε αφορμή για ένα έργο με Stem αποχρώσεις και παιγνιώδεις δραστηριότητες Φυσικών Επιστημών, Μαθηματικών, Μηχανικής, Τεχνολογίας. Στο έργο συμμετείχαν σχολεία της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.

Δείτε το έργο μας εδώ

Το έργο μας βραβεύτηκε με Εθνική και Ευρωπαική Ετικέτα Ποιότητας

«Αdventures with the books»

Στο έργο συνεργάστηκαν σχολεία από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Ιταλία. Σκοπός του είναι η καλλιέργεια της Φιλαναγνωσίας μέσα από τις περιπέτειες που θα ζήσουν τα παιδιά με τους μυθολογικούς ήρωες κάθε χώρας.

Δείτε τις δράσεις μας εδώ

Το έργο βραβεύτηκε με Εθνική και Ευρωπαική Ετικέτα Ποιότητας.

2018 -2019

«Gamebook Heroes»

To έργο υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή σχολείων της Ελλάδας, και της Βουλγαρίας. Στο πρώτο μέρος κάθε χώρα παρουσίασε εναν ήρωα της.

Ο σημερινοί ήρωες ήταν το δεύτερο μέρος του έργου το οποίο ενέπλεξε μαθητές και γονείς στην παρουσίαση στην τάξη ανθρώπων που με τη συνεισφορά τους αποτέλεσαν ήρωες για τους τους συνανθρώπους τους, τα ζώα, τη φύση. Το έργο έκλεισε με τα παιδιά να γίνονται ήρωες για να βοηθήσουν τον ήρωα που επέλεξαν…τον Πατέρα Αντώνιο και την Κιβωτό του Κόσμου. Ενα παζάρι βιβλίων συγκέντρωσε ένα σημαντικό ποσό το οποίο κατατέθηκε στην Κιβωτό.

Δείτε όλες τις δράσεις μας εδώ

eTwinning School

Το σχολείο μας βραβεύτηκε για συμμετοχή των εκπαιδευτικών του σε έργα και επιμορφώσεις με την Ετικέτα του eTwinning School!!!!!

2019 – 2020

» Τhe joy of books»

Eνα έργο με τη συμμετοχή Νηπιαγωγείων και Δημοτικών από Ελλάδα, βουλγαρία, Πολωνία με σκοπό να κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν το βιβλίο. Οι μαθητές θα εμπλακούν σε συνεργατικές δραστηριότητες, θα γνωρίσουν πώς φτιάχνονται τα βιβλία, θα επισκεφτούν βιβλιοθήκες…. Ενα έργο που θα προσπαθήσει να απομακρύνει τα παιδιά από τις οθόνες και θα θέσει τις βάσεις για τη δημιουργία μελλοντικών αναγνωστών.

Δείτε τις δραστηριότητές μας πατώντας εδώ

«Μένουμε σπίτι μαζί»

Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, λόγω της πανδημίας που ταλανίζει τη χώρα μας, δημιουργούνται ιδιαίτερες εκπαιδευτικές και μαθησιακές ανάγκες, με κυριότερη την ενεργοποίηση των μαθητών/τριών και εκτός σχολικής τάξης, το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία. Με το έργο «Μένουμε σπίτι», εκπαιδευτικοί και μαθητές όλης της χώρας επικοινωνούν και εκφράζονται, σε μια προσπάθεια να ξεπεράσουν μαζί την κρίση που βιώνουν.

Μπορείτε να δείτε όλες τις δράσεις του έργου εδώ

Featured Post

2020 – 2021

«From STEM to STREAM, with books we dream»

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι c812779f7.jpg

Eνα έργο που συνδυάζει τη φιλαναγνωσία με τις δραστηριότητες Stem και Stream. Τα παιδιά μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων των βιβλίων «Γουίνι η μάγισσα», «Χορεύουν οι καμηλοπαρδάλεις;», «Ιγγκυ Πέκ ο Αρχιτεκτονας» και «Ο ποντικός και η θυγατέρα του» εμπλέκονται σε δραστηριότητες μαθηματικων, φυσικής και χημείας, επίλυσης προβλημάτων, εκπαιδευτικής ρομποτικής, χρήσης της τεχνολογίας και συνειδητοποιούν ότι ένα βιβλίο δεν είναι μόνο για διάβασμα. Το έργο ξεκίνησε τη σχολική χρονιά 2019-20, αλλά συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε φέτος λόγω της πανδημίας. Συμμετείχαν σχολέια της Ιταλίας, Βουλγαρίας και Ελλάδας.

Mπορείτε να ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες του έργου πατώντας εδώ

Το έργο βραβέυτηκε με Εθνική και Ευρωπαική Ετικέτα Ποιότητας!!!

Movies and Reading

Eνα έργο, στο οποίο συμμετείχαν σχολεία της Ελλάδας, Βουλγαρίας και Τουρκίας, με σκοπό να κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν τα βιβλία και το διάβασμα, συνδέοντας τα με τον κινηματογράφο. Στο έργο αυτό το Νηπιαγωγείο μας συνεργάστηκε με το Τμήμα ΚΙνηματογράφου του Α.Π.Θ. Κάθε εβδομάδα από τον Μάρτιο ως τον Ιούνιο τρεις φοιτήτριες, μέσα από την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, μύησαν στα παιδιά στις έννοιες της κινηματογραφικής παιδείας.

Μπορείτε να παρακολουθείτε όλες τις δραστηριότητες του έργου πατώντας εδώ…

Στα πλαίσια του έργου δημιουργήσαμε με τα παιδιά δύο ταινίες. Η μία, αφού διαβάσαμε το βιβλίο «Η κυρα- Καλή και οι 12 μήνες»….

Δείτε το βίντεο πατώντας στην εικόνα….

https://www.youtube.com/watch?v=zEpek9uUD4w

Η συνεργασία με τις φοιτήτριες του Τμήματος ΚΙνηματογράφου Α.Π.Θ ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία της ταινίας «Μια εκδρομή στο Διάστημα». Δείτε την ταινία πατώντας πάνω στην εικόνα…

https://youtu.be/8SXZ1XPM7FI

Το έργο βραβεύτηκε με Εθνική και Ευρωπαική Ετικέτα Ποιότητας!

2021-2022

«Experiments»

Πρόκειται για ένα έργο με κύριο στόχο την κινηματογραφική εκπάιδευση των μαθητών, Συνεχίζοντας το περσινό έργο Movies and reading», γίνεται προσπάθεια γωνριμίας των παιδιών με τον πειραματικό κινηματογράφο, καθώς αποτελεί μέσο καλλιέργειας της δημιουργικότητας και της εμπειρίας της τεχνικής και δημιουργικής δουλειάς στον κινηματογράφο από την πολύ μικρή ηλικία.

Eτσι παρουσιαστήκαμε στα παιδιά των άλλων σχολείων…

1η Ταινία Πειραματικού Κινηματογράφου. «Serpentine Dancers».

τα παιδιά παρατήρησαν μουσική, κίνηση, χρώματα, μορφές και υφές…και απέδωσαν με το δικό τους τρόπο τις χορεύτριες….

(380) Serpentine dance – YouTube

Η δημιουργία flipbook , ήταν μία από τις τεχνικές του κινηματογράφου που γνωρίσαμε.

Ενα συνεργατικό ημερολόγιο με τα έργα των παιδιών δημιουργήθηκε για την νέα χρονιά!

2η ταινία πειραμρικού κινηματογράφου . «Impressions of the upper atmosphere»

Τα παιδιά παρατήρησαν κίνηση, χρώματα, φως και έδωσαν τη δική τους ερμηνέια για την ταινία.

Καθώς ο δημιουργός της ταινίας εμπνευστηκε από την «Εναστρη νύχτα του Van Gogh τη γνωρίσαμε και δουλέψαμε κι εμείς με το δικό μας τρόπο πάνω σε αυτήν.

3η ταινία Πειραματικού κινηματογράφου «Notes on the circus».

Tσίρκο…αγαπημένο θέμα των παιδιών…και στην τάξη δημιουργήσαμε το δικό μας τσίρκο, χρησιμοποιώντας πολλές τεχνικές….

Ενα συνεργατικό βίντεο από τις δουλειές όλων των παιδιών, όλων των σχολείων, δημιουργήθηκε με βάση την ταινία Notes on the circus.

Ο πίνακας του Mark Chagall ‘»Το τσίρκο» μας έδωσε αφορμή για εικαστικές δημιουργίες…

3η ταινία πειραματικού κινηματογράφου » Rainbow Dance».

Η ταινία αφορούσε σε μία διαφήμιση. Ετσι κι εμείς φτιάξαμε τη δική μας!!!

Συγκεντρωμένη η δουλειά των μαθητών του Νηπιαγωγείου μας στο παρακάτω βίντεο

Το έργο μας βραβεύτηκε με Εθνική Ετικέτα Ποιότητας!

«School to enjoy – method Stem «

Ο βασικός σκοπός αυτού του έργου είναι να εναθαρρύνει τα παιδιά να πειραματιστούν, να εξερευνήσουν, να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους, να αναπτύξουν κριτική σκέψη, δεξιότητες επίλυσης προβλήματοςκαι συνεργασίας, δημιουργικότητα μέσα από την προσέγγιση STEM. Ενας ακόμα από τους στόχους του έργου είναι μέσα στο σχολείο, να παρέχουμε ένα περιβάλλον πλούσιο σε εμπειρίες μάθησης το οποίο να δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να επλύουν προβλήματα της πραγματικής ζωής και να ερμηνέυουν το περιβάλλον τους.

Γνωρίζοντας στους άλλους μαθητές το σχολείο μας!

Η συμμετοχή μας στην Ευρωπαική Εβδομάδα Κωδικα. Σπάστε τον κώδικα και απαντήστε στο αίνγμα!

Η συμμετοχή μας στην «Ημέρα έξω από το σχολείο» «Day out of school» και το πιστοποιητικό μας!

«Οur body theme».

Mέσω της σελίδας https://interactivehuman.blogspot.com/2008/05/digestion-interactive-game-for-kids.html παίξαμε διαδραστικά παιχνίδια με θέμα το πεπτικό μας σύστημα και το ταξίδι της τροφής.

«Οur environment theme»

Το Νοέμβριο παρατηρήσαμε τις αλλαγές στη φύση και κυρίως στην αυλή του Νηπιαγωγείου μας. Τα φθινοπωρινά φύλλα μας απασχόλησαν πολύ….Γιατί πέφτουν, γιατί αλλάζουν χρώμα …και χρησιμοποιήθηκαν για ένα φθινοπωρινό μάνταλα που στόλισε την πόρτα μας.

«Machine’s theme»

Τον Ιανουάριο τα παιδιά έκαναν κατασκευές χρησιμοποιώντας υλικό κατασκευών.

Χρησιμοποίησαν μία μπατταρία κι ένα μικρό μοτεράκι για να «κινήσουν» τις ζωγραφιές τους!

«Lives theme»

Τον Ιανουάριο είδαμε τα σποράκια μας να ζουν και να γίνονται μικρά φυτά μέσα σε «διαφορετικά» θερμοκήπια

«Space and solar theme»

το Φεβρουάριο αχοληθήκαμε με το ηλιακό μας σύστημα…

«Brush robot».

Με τη βοήθεια γονέα κατασκευάσαμε με τα παιδιά στην τάξη ένα σκουπάκι ρομπότ …

Το έργο βραβεύτηκε με Εθνική Ετκέτα Ποιότητας!

«The language of pictures»

Σκοπός του έργου ήταν να βελτιώσουμε   τις δεξιότητες οπτικής αντίληψης των μαθητών μας μέσα από   φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από αυτούς σε συγκεκριμένα θέματα. Εξερευνήσαμε τη  γλώσσα της  εικόνας μέσα από διάφορες δραστηριότητες όπως ιστορίες, ποιήματα, τραγούδια, κινούμενα σχέδια.

Ολη η δουλειά των μαθητών του Νηπιαγωγείου μας στο παρακάτω βίντεο

2022-2023

«ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ«

Το σχολείο μας και αυτήν τη χρονιά συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα etwinning με θέμα εμπνευσμένο από το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου και Δικαίου Χατζηπλή :«Χαριστική βιβλιοθήκη». Στο πρόγραμμα συμμετέχουν τα δύο ολοήμερα τμήματα της σχολικής μας μονάδας.

A stream way to give away

Την τρέχουσα σχολική χρονιά, το σχολείο  μας συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eTwinning, με το έργο ‘’A stream way to give away’’

Το eTwinning είναι μια Ευρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να συνεργαστούν, μέσα από μια σειρά κοινών δράσεων.

Το συγκεκριμένο έργο στο οποίο συμμετέχουμε, δημιουργήθηκε με αφορμή το βιβλίο των Αντώνη Παπαθεοδούλου και Δικαίου Χατζηπλή, ‘’Χαριστική Βιβλιοθήκη’’ και αποτελεί συμμαχία 9 σχολείων, 7 ελληνικών, 1 της Βουλγαρίας και 1 της Πολωνίας. Στόχος του είναι να συνδέσει   τη                          μεθοδολογία                              της             διδασκαλίας STREAM,(Science,Technology, Reading, Engineering, Art, Mathematics) με το πρόγραμμα σπουδών του Νηπιαγωγείου. Ως εκ τούτου, θα λάβουμε μέρος σε μια ποικιλία δραστηριοτήτων, με συνοδοιπόρους, την Επιστήμη, την Τεχνολογία, την Ανάγνωση, τη Μηχανική, την Τέχνη και τα Μαθηματικά.

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας μεταξύ άλλων, θα έρθουν σε επαφή με μαθητές άλλων σχολείων της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, θα εντοπίσουν ομοιότητες και διαφορές, θα έρθουν σε επαφή με νέες συνήθειες και νέους πολιτισμούς αλλά κυρίως θα βιώσουν τη χαρά της δημιουργικότητας και της συνεργασίας.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του βιβλίου:
Ο Σοφοκλής διαλέγει ένα βιβλίο από τη δανειστική βιβλιοθήκη.
Μόλις το ανοίγει, ξεπετάγονται από μέσα αρκούδοι, ακροβάτες, ιππότες, συναισθήματα, ταξίδια, γνώσεις, φαντασία, παιχνίδια… Έρχεται όμως η ώρα να το επιστρέψει. Δεν μπορεί να κρατήσει ούτε καν την αγαπημένη του σελίδα. Πρέπει να το επιστρέψει ΟΛΟ!
Ή μήπως όχι; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Καθώς όμως ξεπετάγονται οι ήρωες του παραμυθιού μας περιμένουν εκπλήξεις και περιπέτειες…

Συστηνόμαστε !

Στην αρχή του προγράμματος όλα τα σχολεία κάνουν μια παρουσίαση για να γνωριστούν καλύτερα.

Παρουσιάζουμε τον τόπο μας, το σχολείο μας και φυσικά τους εαυτούς μας!

Οι φωτογραφίες για το παρακάτω βίντεο έχουν βγει από τα ίδια τα παιδιά με την βοήθεια των γονιών τους.

Είναι φωτογραφίες από το χωριό μας, τη Νέα Ραιδεστό.

Στη συνέχεια παρουσιάζουμε το σχολείο μας!

Και τώρα, ήρθε η ώρα να γνωριστούμε . Τα παιδιά κάθε σχολείου συστήνονται με τον δικό τους τρόπο.

Με την beebot , το ρομποτάκι, ξεκινάμε …

Η μελισσούλα , το ρομποτάκι της τάξης μας μαζεύει τα κομμάτια ενός παζλ. Τα βάζουμε στη σωστή θέση και μια εικόνα δημιουργείται. Τι να είναι άραγε;

Ενώσαμε τα κομμάτια που μάζεψε η μέλισσα .

Ανακαλύψαμε το εξώφυλλο ενός βιβλίου. Ψάχνοντας μέσα στην τάξη βρήκαμε και το ίδιο το βιβλίο.

Το ίδιο παζλ το φτιάξαμε και στον υπολογιστή.

Ωραία! Ένα βιβλίο που θα ξεκινήσουμε να το διαβάζουμε. Μαζί μας , θα το διαβάζουν και ακόμη 11 σχολεία της Ελλάδας και της Ευρώπης. Θα ταξιδέψουμε όλοι μαζί στον κόσμο αυτού του βιβλίου και θα μοιραστούμε τις ιδέες μας, τις εντυπώσεις μας , τις εμπειρίες μας!

Φτιάχνουμε σκάλες

Ο Σοφοκλής – ο κεντρικός ήρωας του παραμυθιού- πηγαίνει με τον μπαμπά του στην δανειστική βιβλιοθήκη. Εκεί τα βιβλία βρίσκονται σε πολλά ράφια. Κάποια από αυτά είναι ψηλά και ο μικρός μας φίλος δεν τα φτάνει . Πώς μπορούμε να τον βοηθήσουμε; Να του φτιάξουμε μια σκάλα!

Τα παιδιά πειραματίζονται με διάφορα υλικά και φτιάχνουν σκάλες!

Ο έξυπνος αρκούδος ψάχνει μέρος για να κοιμηθεί

Καθώς συνεχίζεται η ανάγνωση του παραμυθιού, ο Σοφοκλής συναντάει τον πρώτο ήρωα που είναι ένας έξυπνος αρκούδος. Συζητάν]με τι μπορεί να κάνει ένας έξυπνος αρκούδος: Να βρίσκει φαγητό, να αποφεύγει τους ανθρώπους, να παίρνει μέλι, να βρίσκει ένα καλό μέρος για να κοιμηθεί τον χειμώνα. 

Πού λέτε να θέλει ένα αρκουδάκι να κρυφτεί; Θα στείλουμε ένα μήνυμα σε ένα άλλο σχολείο για την κρυψώνα του και κάποιο άλλο σχολείο θα στείλει σε μας. 

Γράφουμε λοιπόν έναν γρίφο που να λέει ότι το αρκουδάκι βρίσκεται μέσα στο ντουλάπι της κουζίνας σε ένα άλλο σχολείο του προγράμματος. Μετατρέπουμε τον γρίφο σε QR code και το στέλνουμε με email.

Την επόμενη μέρα όμως… Παίζουμε ένα παιχνίδι. «Θα πάω να βρω το μικρό αρκουδάκι» . Αφού περάσουμε από βουνά, κρύα ποτάμια , λάσπες, χιονοθύελλες…

Τα πειράματά μας . Ψάχνοντας τα υλικά για να φτιάξουμε την πιο ζεστή φωλιά

Στην προσπάθειά μας να βρούμε τα σωστά υλικά ωστε να φτιάξουμε μια ζεστή σπηλιά για το αρκουδάκι μας, κάνουμε κάποια πειράματα (δραστηριότητα stem)

Βάζουμε νερό με θερμοκρασία 60 βαθμών σε γυάλινα βάζα.

Τυλίγουμε τα βάζα με διάφορα υλικά

Τα αφήνουμε για 25 λεπτά της ώρας.

  Μετράμε τη θερμοκρασία του νερού σε κάθε βάζο

Συγκρίνουμε τα αποτελέσματα των μετρήσεων και αποφασίζουμε για τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε.

Bubble wrap, χαρτόνι, μάλλινο ύφασμα, χαρτί.

Τελικά θα καταφέρουμε να φτιάξουμε μια ζεστή σπηλιά για το μικρό μας αρκουδάκι!

Φτιάχνουμε μια αρκούδα σε πραγματικό μέγεθος!

Βάφουμε τα κομμάτια του παζλ. Το καθένα από αυτά είναι σε μέγεθος Α3.

Τα συναρμολογούμε και…

έτοιμη η αρκούδα μας!

Περιμένουμε τα Χριστούγεννα

Όλα τα σχολεία που παίρνουμε μέρος σε αυτό το πρόγραμμα του etwinning : «A stream way to give away»

δημιουργήσαμε συνεργατικά ένα ψηφιακό ημερολόγιο advent calendar.

Μια δραστηριότητα για κάθε μέρα του Δεκεμβρίου κρυβόταν πίσω από ένα αστεράκι στον υπολογιστή μας!

Η καμηλοπάρδαλη που μιλάει

Συνεχίζοντας το πρόγραμμα e twinning ανακαλύπτουμε τον επόμενο ήρωα που συναντάει ο Σοφοκλής στο βιβλίο που έχει δανειστεί από την βιβλιοθήκη.

( ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ του Αντώνη Παπαθεοδούλου και Δικαίου Χατζηπλή)

Για να τον ανακαλύψουμε χρειάζεται να «σπάσουμε τον κώδικα» Μας δίνεται λοιπόν ένας κώδικας

και σύμφωνα με αυτόν βάφουμε τα σωστά τετράγωνα . Μόλις τελειώσουμε …

Εμφανίστηκε μια καμηλοπάρδαλη! Ανοίγουμε τώρα το βιβλίο μας και βλέπουμε τη σελίδα όπου η καμηλοπάρδαλη συναντάει τον Σοφοκλή. Είναι μια καμηλοπάρδαλη που μιλάει. Τα παιδιά φαντάζονται τι μπορεί να του λέει.

Το παρακάτω βίντεο προέκυψε από μια συνεργασία όλων των σχολείων που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα…

Καμηλοπάρδαλη: Το ψηλότερο ζώο στον κόσμο

Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά μιας καμηλοπάρδαλης; Μα φυσικά το ύψος της, που οφείλεται στα ψηλά της πόδια και τον ψηλό της λαιμό. Είδαμε ένα σχετικό βίντεο με πληροφορίες για αυτό το χαριτωμένο ζώο , ακούσαμε την αληθινή φωνή της (αλήθεια την έχετε ακούσει ποτέ;)Ωστόσο, το ύψος της της δίνει την δυνατότητα να βλέπει τον κόσμο από ψηλά. Πώς είναι άραγε ένα δωμάτιο από ψηλά ή μια πόλη ή ένα ποτάμι;

Στη συνέχεια τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και έφτιαξαν πόλεις και εσωτερικά σπιτιών χρησιμοποιώντας οικοδομικό υλικό. Τα φωτογραφήσαμε με δύο τρόπους : από χαμηλά και από ψηλά!

Και μετά ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε το χωριό μας και το σχολείο μας από ψηλά χρησιμοποιώντας την εφαρμογή  Google Earth

α παιδιά ζωγραφίζουν με νερομπογιές την αυλή μας έτσι όπως φαίνεται από τον δορυφόρο.

IMG 20230123 133415

Τα δύο ολοήμερα τμήματα συνεργαστήκαμε και

φτιάξαμε μια αληθινά μεγάλη και χαριτωμένη καμηλοπάρδαλη. Τη γλυκούλα.

Μετρήσαμε τον αληθινά μεγάλο λαιμό της . Θα συγκριθεί με το ύψος των λαιμών από τις καμηλοπαρδάλεις των άλλων σχολείων.

Χορεύει η καμηλοπάρδαλη;

Διαβάσαμε το βιβλίο «Giraffes can’t dance» .

9781841215655

Kαι αφού χορέψαμε τους χορούς που χορεύουν τα ζωάκια στη ζούγκλα ζωγραφίσαμε τη δική μας καμηλοπάρδαλη. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας καταφέραμε να κάνουμε τις ζωγραφιές μας να χορέψουν!

Πρόσφατα άρθρα

Εγγραφές στο Νηπιαγωγείο για το σχολικό έτος 2023-2024

Κοινοποιήθηκε η με αρ.πρωτ.Φ.6/15035/Δ1/9-2-2023 εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ με θέμα «Εγγραφές μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία για το σχ.έτος 2023-2024»                                                       Επισημαίνονται τα εξής:Οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας, για το…

Φθινόπωρο

Κάποιες από τις φθινοπωρινές μας δραστηριότητες θα τις δείτε στην παρακάτω διαδραστική εικόνα!

«Η σκιά μου κι εγώ»

Η παράσταση Καραγκιόζη που πάιχτηκε στο Νηπιαγωγείο μας μας έδωσε την ευκαιρία να σχοληθούμε με το φως και τη σκιά στα πλαίσια της εκπαίδευσης SΤΕΑΜ.

Φόρτωση…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Follow Me

Get new content delivered directly to your inbox.