Μπήκε ο Δεκέμβριος , ο Χριστουγεννάς!

Καλές γιορτές σε όλους! Μαθητές, δασκάλους, γονείς! Η τάξη μας αλλάζει και γίνεται σιγά-σιγά γιορτινή!
befunky_artwork χρ1.jpg
Συζητάμε για λέξεις που έχουν σχέση με Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. Κάθε παιδί παίρνει ένα κόκκινο χαρτονάκι και σκέφτεται μόνο του τη δική του λέξη, στη συνέχεια την λέει και καταγράφεται από τη δασκάλα. Συγκεντρώνουμε όλες τις λέξεις που ειπώθηκαν και βλέπουμε τις λέξεις με τις περισσότερες προτιμήσεις. Κέρδισε η ευχή «Καλά Χριστούγεννα»! Τη γράφουν τα ίδια τα παιδιά και μπαίνει στον πίνακα μαζί με τις υπόλοιπες.
befunky_artworkχρ.2.jpg
Το στόλισμα συνεχίζεται: κάθε παιδί ζωγραφίζει ένα χριστουγεννιάτικο δένδρο ( για να το δημιουργήσουμε μιλάμε για καμπύλες, τεθλασμένες γραμμές και φυσικά για το τρίγωνο ) και παρέα μ’έναν Άγιο -Βασίλη στολίζουμε έναν άλλο πίνακα της τάξης.
Ο Άγιος – Βασίλης είναι ένα κουτί με σοκολατάκια ένα για κάθε μέρα του Δεκέμβρη μέχρι τα Χριστούγεννα! Κερδίζει κάθε μέρα άλλο παιδί το σοκολατάκι του που είναι η επιβράβευση της συμπεριφοράς του στην τάξη μας (ευγενικό, συνεργάσιμο, με σεβασμό στους κανόνες..)
befunky_artwork.χρ3jpg
Τάξη χωρίς στολισμένο δένδρο δε γίνεται! Η ελιά που μας χάρισε ένας γονιός γίνεται φέτος το αληθινό χριστουγεννιάτικο δένδρο που θα στολίσει την τάξη μας! Σε χάρτινες καρδούλες κολλάμε αστραφτερά στολίδια και έτοιμο το δένδρο μας!
befunky_artwork.5jpg

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s