Ήρθε πάλι Πασχαλιά…..με τραγούδια με χαρά…και τα κόκκινα αυγά……

Ο Απρίλης, ο Λαμπριάτης μας έδωσε την ευκαιρία να ασχοληθούμε με τη μεγάλη γιορτή του Πάσχα!
Όλα τα προλάβαμε!  Την ιστορία των Παθών και της Ανάστασης, τις εργασίες, τις κάρτες μας, τις κατασκευές μας, τα έθιμα, τα τραγούδια και τη διακοσμήση της τάξης μας!!
Αν θέλετε αποδείξεις, απολαύστε τις επόμενες φωτογραφίες!
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

BeFunΗky Collage BeΑFunky CollageBeFunkΞy CollageBeFΔunky CollageBeΣFunky CollageBeΦFunky CollageΤο βάψιμο των αυγών είναι ένα πολύ αγαπητό έθιμο για τα παιδιά! Κάθε χρόνο βάφουμε αυγά στην τάξη μας για να στολίσουμε τα καλαθάκια μας! Πριν βαφτούν κόκκινα, δέσαμε κόκκινο πανί στα κάγκελα της εισόδου και  ζωγραφίσαμε με κηρομπογιές τα βρασμένα αυγά για να μείνει η ζωγραφιά χωρίς να φύγει από το κόκκινο χρώμα. Γράψαμε και τη συνταγή για τη βαφή για να είμαστε έτοιμοι τη Μεγάλη Πέμπτη στο σπίτι με τη μαμά! Όταν ήταν έτοιμα,  τα βάλαμε στα καλαθάκια από αυγοθήκες με την υπέροχη κοτούλα από χαρτί χρωματισμένη με πινέλο και στολίσαμε το μπαλκόνι , για να κάνουμε έκπληξη στη μαμά!

Be1Funky Collage Be2Funky Collage Be3Funky Collage BeFunky 6Collage BeF4unky CollageΗ τελευταία ημέρα πριν τις διακοπές ήταν διαφορετική. Βγήκαμε στη γειτονιά του σχολείου μας για τα κάλαντα του Λαζάρου!

Κορίτσια (με στεφάνι στα μαλλιά-Λαζαρίνες), αγόρια , δασκάλες και μερικές μαμάδες , κάναμε μια μεγάλη βόλτα και τραγουδήσαμε τα κάλαντα του Λαζάρου:

Ήρθε ο Λάζαρος , ήρθαν τα Βάγια, ήρθε η Κυριακή που τρων τα ψάρια….

Be1Funky Collage Be2Funky Collage Be3Funky Collage BeFunk4y CollageΣτο τέλος της ημέρας κουρασμένοι, αλλά ευχαριστημένοι αποζημιωθήκαμε με την έκπληξη που έκρυβε ο πασχαλινός λαγός μέσα στα καλαθάκια που ήταν κρυμμένα έξω από την τάξη!

Be;Funky Collage BeFunky 8CollageΚΑΙ   ΤΟΥ   ΧΡΟΝΟΥ   ΜΕ    ΥΓΕΙΑ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s