Ώρα για μουσική

Με τα μουσικά όργανα ασχοληθήκαμε αυτή την εβδομάδα. Και πιο συγκεκριμένα με τα όργανα της ορχήστρας. Ξεκινήσαμε ακούγοντας τη μικρή νυχτερινή μουσική του Μότσαρτ. Καθώς ακούγαμε τη μουσική ζωγραφίζαμε την εικόνα που μας ερχόταν στο μυαλό. Αφήσαμε τη φαντασία μας ελεύθερη.

 

P1140812

Παρουσιάσαμε τα όργανα της ορχήστρας πρώτα κατά ομάδες και ύστερα ένα ένα. Είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε με ένα αληθινό φλάουτο και να ακούσουμε ένα παραμύθι για την οικογένεια βιολιών.Ταξινομήσαμε τα όργανα της ορχήστρας στις 4 ομάδες τους.

P1140816

Αντιστοιχίσαμε λέξεις δίπλα στις εικόνες οργάνων.

14

Δοκιμάσαμε να βγάλουμε ήχο σε ένα αυτοσχέδιο έγχορδο οργανάκι.Αλλά και αντιστοιχίσαμε εικόνες κρουστων οργάνων με τα όργανα του σχολείου.

18

Είδαμε ένα βίντεάκι με ρομπότ φτιαγμένα από μουσικά όργανα και αφού χωριστήκαμε σε ομάδες καναμε με την τεχνική του κολλάζ τα δικά μας ορχηστρομπότ.

12

Προσποιηθήκαμε ότι έχουμε τη δική μας ορχήστρα και χωριστήκαμε σε 3 ομάδες. Η πρώτη έπαιζε βιολί, η δεύτερη φλάουτο και η τρίτη άρπα. Φυσικά δεν έλειπε ο μαέστρος. Κάθε ομάδα έπαιζε όταν ακούγονταν τα αντίστοιχα όργανα.

16

Δεν παραλείψαμε να φτιάξουμε και το δικό μας βιολί. Χρωματίσαμε, κολλήσαμε , κόψαμε. Και με λίγη βοήθεια από τις δασκάλες τα καταφέραμε.

13

Μετά ήταν όλα πιο εύκολα και πιο διασκεδαστικά!

9

10

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s