ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ………..

Το σχολείο μας, μαζί με άλλα σχολεία της Ελλάδας παίρνει μέρος σε μία παγκόσμια εκστρατεία για την εκπαίδευση.Κάθε άνοιξη μια εβδομάδα αφιερώνεται από μαθητές σε εκδηλώσεις και δράσεις ευαισθητοποίησης σε πάνω από 100 χώρες στον κόσμο.Τα παιδιά στέλνουν με την συμμετοχή τους ηχηρά μηνύματα στους ηγέτες του κόσμου,ώστε το δικαίωμα στην εκπαίδευση να κατοχυρωθεί για όλα τα παιδιά του κόσμου, ανεξάρτητα από χώρα, φυλή, γλώσσα, θρησκεία.Η Action Aid συντονίζει την εβδομάδα δράσης για την εκπαίδευση στην χώρα μας από το 2004.
Τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί στον Ο.Η.Ε στην Νέα Υόρκη ειδική σύσκεψη.Η εκπαίδευση πρέπει να αποτελέσει κυρίαρχο θέμα σε αυτήν.Σαν υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες του αύριο δεν πρέπει να μείνουμε αμέτοχοι σε αυτό.Θέλουμε να ακουστεί και η δική μας φωνή, η φωνή της χώρας μας μέσω ενός δυνατού μηνύματος, που θα σταλεί με video, ώστε να ληφθούν άμεσα μέτρα και τα 58 οοο.οοο παιδιά που δεν πάνε σχολείο να μπορέσουν να εκπαιδευτούν.DSCN0893
Έτσι αναλάβαμε και εμείς δράση, ώστε να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά μας πάνω σε αυτό το σημαντικό ζήτημα.
Είχαμε μιλήσει για τα δικαιώματα του παιδιού ένα από αυτά είναι και η εκπαίδευση του.
Πάνε όλα τα παιδιά στο σχολείο όπως εμείς;
Είδαμε ένα trailer από την ταινία Vando a scuola που δείχνει το πόσο δυσκολεύονται κάποια παιδιά να φτάσουν στο σχολείο τους.
κατ1
Η Action Aid μας έστειλε τέσσερις ιστορίες παιδιών που διαβάσαμε,της Μαλάλα από το Πακιστάν,της Κόνα από το Μπαγκλαντές και του Τζόσουα και της Σεφιγιάτ από την Νιγιρία. Είδαμε ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο στην Αφρική και στην Ασία.
BeFunky Collηηηage
Βρήκαμε τις χώρες τους στο χάρτη και βάλαμε στην κάθε μία την σημαία της.
DSCN0861
Κάναμε τις ανάλογες συνδέσεις.
DSCN0904
Διαβάσαμε το βιβλίο το χρώμα των γνώσεων από το οποίο εμπνευστήκαμε το δικό μας μήνυμα.
0003590_195
Είδαμε ότι τα παιδιά πριν καταλάβουν την αξία των βιβλίων και της μόρφωσης ζούσαν σε έναν γκρίζο κόσμο, αλλά τελικά ανακάλυψαν ότι η γνώση είναι αυτή που γεμίζει την ζωή μας με χρώματα.
Καταλάβαμε ότι ο άνθρωπος που δεν πηγαίνει στο σχολείο είναι σαν να είναι τυφλός σαν να ζει στο σκοτάδι.Και έτσι τελικά διαμορφώσαμε την αφίσα μας που θα στείλουμε στην Action Aid.
DSCN0854
Για να βάλουμε τα παιδιά στο κλίμα: συμμετέχω σε εκστρατεία αναλαμβάνω δράση,κάναμε ένα αγώνα ταχύτητας ανάμεσα στις τρεις χώρες για να δούμε ποια θα νικήσει, για να παραδώσει το μήνυμα στους ηγέτες στην Νέα Υόρκη.Τρία παιδιά πήραν το ρόλο των παιδιών της Action Aid και έτρεξαν!!
BeFunky1
Νίκησε η Μαλάλα από το Πακιστάν που έχει πάρει και Νόμπελ Ειρήνης για την προσφορά της στη χώρα της.
DSCN0910
Έπειτα έτρεξαν οι εκπρόσωποι των κρατών που παίρνουν μέρος στην όλη προσπάθεια. Η νικήτρια χώρα θα συνοδέψει τα παιδιά στο ταξίδι με το καράβι για Αμερική.
BeFunky 2
Νικήτρια αναδείχτηκε η Γαλλία.

BeFunky 3
Στο τέλος παίξαμε την δικιά μας ιστορία που βασίστηκε πάνω σε αυτή που μας έστειλε η οργάνωση.
Τα παιδιά, η Μαλάλα, η Κόνα, ο Τζόσουα και η Σεφιγιάτ ,μπήκαν στο πλοίο, πέρασαν από την Ελλάδα για να πάρουν την αφίσα μας και συνέχισαν το μεγάλο ταξίδι για Νέα Υόρκη. Μετά από μέρες έφτασαν επιτέλους……
BeFunky 4
Η πόλη τους καλωσόρισε με το άγαλμα της ελευθερίας………
BeFunky 5
Αλλά εκεί είδαν ότι δεν υπήρχαν γράμματα πουθενά, ούτε στις ταμπέλες για να βρούνε το σωστό κτήριο!DSCN0914
Έψαξαν και βρήκαν ότι ο κύριος αναλφάβητος τις είχε κλέψει γιατί μισούσε το σχολείο επειδή δεν είχε πάει ποτέ του.Τον παρακάλεσαν να τις δώσει πίσω αλλά αυτός τίποτα……..
DSCN0870
Μετά τα παιδιά έβγαλαν την αφίσα από το καράβι, και άρχισαν να παίζουν με τις λέξεις της.
DSCN0851
Χωρίστηκαν σε ομάδες και οι δύο έλυσαν ένα σταυρόλεξο και οι άλλες συναγωνίστηκαν ποιά θα βάλει τις λέξεις της αφίσας πιο γρήγορα στην σωστή σειρά.
BeFunky 6
by fanky7
Ο κύριος αναλφάβητος βλέποντας, ζήλεψε τα παιδιά που έπαιζαν και άρχισε να κλαίει!!
Ποτέ δεν είναι αργά του είπαν τα παιδιά!! και αμέσως αποφάσισε να επιστρέψει τις λέξεις και να οδηγήσει τα παιδιά στο κτήριο του Ο.Η.Ε όπου γινόταν η μεγάλη σύσκεψη για την εκπαίδευση.
DSCN0911
Ελπίζουμε λοιπόν να ακουστούν εκεί όλα τα μηνύματα,ώστε το μέλλον κάποιων παιδιών στον κόσμο να αλλάξει πραγματικά.Τους αξίζει μια καλύτερη ζωή.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s