Πρωταπριλιά και ψέματα

Πόσα ψέματα μας είπαν σήμερα τα παιδιά! Και τις περισσότερες φορές τα πιστεύαμε! Γελάσαμε, παίξαμε, αλλά και μάθαμε ότι μόνο αθώα και μικρά ψεματάκια μπορούμε να λέμε. Γιατί τα άλλα σοβαρά ψέματα κάνουν κακό στην καρδούλα μας και στους άλλους.
Έτσι, διαβάσαμε «Τα ψέματα του Απρίλη» της Λότης Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου από «Τα παιδιά της Άνοιξης- Ιστορίες με τους 12 μήνες» και καταλάβαμε πόσο μεγάλη αναστάτωση αλλά και κακό προκάλεσαν τα ψεματάκια του.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Παίξαμε ένα παιχνίδι εξάσκησης προφορικού λόγου και ανάγνωσης.Έλεγα στα παιδιά διάφορες προτάσεις και προσπαθούσαν να βρουν αν είναι αλήθεια ή ψέματα και τότε σήκωναν την καρτέλα με την λέξη ΨΕΜΑΤΑ. Π.χ. «η γατούλα κελαηδάει», «ο γάιδαρος σφυρίζει», «τα συννεφάκια είναι πράσινα» «το χελιδόνι είναι ψάρι» κτλbefunky10
Όταν τους ρώτησα ποιος ήρωας των παραμυθιών λέει ψέματα, αμέσως μου απάντησαν χωρίς δεύτερη σκέψη ότι είναι ο ΠΙΝΟΚΙΟ, που μεγαλώνει η μύτη του. Παίξαμε, λοιπόν, ένα παιχνίδι με το οποίο διασκέδασαν πολύ. Είχα ετοιμάσει σε χαρτόνι το πρόσωπο του Πινόκιου, χωρίς όμως μύτη.
Κάθε παιδί έλεγε ένα ψεματάκι και πρόσθετε ένα τουβλάκι για μύτη. Όταν όλα τα παιδιά είπαν τα ψεματάκια τους τότε η μύτη του Πινόκιου είχε μεγαλώσει πολύ.
befunky11
befunky12
Τέλος, μάθαμε το τραγούδι «Τα ψέματα»
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s