Πασχαλινές δημιουργίες

Πασχαλινή η ατμόσφαιρα αυτή την εβδομάδα την τελευταία πριν τις διακοπές. Σηκώσαμε τα μανίκια και βουτήξαμε στα χρώματα της Πασχαλιάς και της Άνοιξης.
Αρχικά, ζυμώσαμε και παίξαμε με παιχνιδοζυμάρι.

BeFunky Collage

Φτιάξαμε σταυρούς και αυγά ζυμαρένια διακοσμητικά.

P1130571

P1130580

Τις επόμενες μέρες βάψαμε τα αυγά τα ζυμαρένια.

4

P1130605

Αλλά και κανονικά αυγά βάψαμε.Τα μισά κόκκινα, με κανονική παραδοσιακή τεχνική.

3

Τα άλλα μισά, με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Βάλαμε από κάτω ένα κομμάτι διαφανούς μεμβράνης. Από πάνω ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας. Το ψεκάσαμε με αραιωμένο σε νερό, ξύδι. Ρίξαμε μερικές σταγόνες από διάφορα χρώματα ζαχαροπλαστικής. Τα τυλίξαμε ένα ένα τα αυγά. Τα αφήσαμε 2 ώρες. Τα ξετυλίξαμε και … έτοιμα.

P1130578

Μέσα στην εβδομάδα ήτανε και η Πρωταπριλιά και αφού είπαμε ένα σωρό αστεία ψέματα ο ένας στον άλλο, φτιάξαμε τέλεια ημερολόγια με πασχαλινό θέμα. Τρία μικρά κοτοπουλάκια με τυπώματα από φελλό.

2

Συζητήσαμε λίγο για τις ευχές του Πάσχα: Χριστός Ανέστη, Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση. Είχα ζωγραφισμένα αυγά με αυτές τις τρείς ευχές και τα ξεχωρίσαμε σε τρείς ομάδες.

P1130587

Παίξαμε ένα κινητικό παιχνίδι. Τα αυγά με τις ευχές ήταν σκορπισμένα στο πάτωμα, τόσα όσα και τα παιδιά. Τα παιδιά με μουσική χορεύουν. Στο σταμάτημα της μουσικής παίρνουν όλοι από ένα αυγό και πρέπει να φτιάξουν τρείς ομάδες ανάλογα με την ευχή που έχει ο καθένας στο χέρι του.

P1130590

Γράψαμε τις ευχές μας σε ένα μεγάλο κίτρινο αυγό από κανσον χαρτόνι.

P1130608

Με πούλιες, πούπουλα και τέμπερες διακοσμήσαμε το αυγό μας.

1

P1130616

Παίξαμε ένα παιχνίδι μαθηματικών και ταχύτητας μαζί. Είχα 10 σπασμένα αυγά.Το καθένα ήταν σε δύο κομμάτια. Το ένα κομμάτι είχε έναν αριθμό και το άλλο τόσες βούλες όσες λέει ο αριθμός. Ανακατεμένα τα 10 σπασμένα αυγά στο πάτωμα. Τα παιδιά δυο δυο σε ζευγάρια προσπαθούσαν να συναρμολογήσουν σωστά όλα τα αυγά στο χρόνο των 60 δευτερολέπτων. Χρησιμοποιήσαμε χρονόμετρο στον υπολογιστή.Τα υπόλοιπα παιδιά παρακολουθούσαν την αντίστροφη μέτρηση των δευτερολέπτων.

7

Παράλληλα με όλα αυτά, ετοιμάσαμε τα πασχαλινά καλαθάκια όπου θα βάζαμε μέσα τα αυγά.Φέτος εφοδιαστήκαμε πήλινα κεσεδάκια από γιαούρτι. Τα παιδιά τα έβαψαν και τα ζωγράφισαν.

5

Χαρτί γκοφρέ, κορδέλες, πούπουλα και είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν τα αυγά και τα σοκολατάκια που παίρνουν τα παιδιά την τελευταία μέρα.

P1130626

Φυσικά, δεν έλειψαν οι συζητήσεις και τα παραμύθια τα σχετικά με τα θαύματα του Χριστού, τη Σταύρωσή Του και την Ανάσταση. Συζητήσαμε για το μήνυμα της Αγάπης που ήρθε ο Ιησούς να μας διδάξει.Μάθαμε τα κάλαντα του Λαζάρου:

Που΄σαι Λάζαρε, πού είναι η φωνή σου.
πού σε γύρευε, η μάνα κι η αδερφή σου.
Ήμουνα στη γη, στη γη βαθιά χωμένος
κι από τους εχθρούς, εχθρούς βαλαντωμένος.
Βάγια, βάγια των βαγιών
τρωμε ψάρι και κολιό
και την άλλη Κυριακή
ψήνουν το παχύ αρνί.

Καλή Ανάσταση σας ευχόμαστε με υγεία και αγάπη…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s