Αρκούδα καφέ

Ξεκινήσαμε αυτή τη βδομάδα την υλοποίηση του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα Ζώα υπό εξαφάνιση.
Αρχίσαμε με την καφέ αρκούδα που ζει στα ελληνικά δάση της Πίνδου και της Ροδόπης και είναι υπό την προστασία του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Χρησιμοποιήσαμε υλικό που παρέχει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στο βαλιτσάκι της καφέ αρκούδας. έτσι, αρχίσαμε ένα υπέροχο ταξίδι στα βουνά της Πίνδου και στο καταφύγιο ζώων του Αρκτούρου στο Νυμφαίο της Φλώρινας. Συναντήσαμε και αγαπήσαμε αυτό το είδος αρκούδας.
Αρχικά είδαμε ένα 10λεπτο ταινιάκι με θέμα Γνωριμία μα την καφέ αρκούδα. Ύστερα, ομαδοποιήσαμε εικόνες παρμένες μέσα από αυτό το ταινιάκι. Οι ομάδες εικόνων που δημιουργήθηκαν ήταν:1. διάφορες αρκούδες, 2.πού ζει η αρκούδα, 3.αρκούδες σε ζωγραφιές, 4. αρκούδες φυλακισμένες.
P1130482

Συναρμολογήσαμε ένα παζλ γίγας με 8 μεγάλα κομμάτια befunky_artwork.jpgς

Χωριστήκαμε σε ομάδες και καλύψαμε τα κομμάτια της αρκούδας με ψαλιδισμένα κομματάκια καφέ γκοφρέ χαρτιού. Στα κενά που δημιουργήθηκαν βάψαμε με καφέ νερομπογιά.
1

Και έτοιμη η αρκούδα μας! Ωραία διακόσμηση για την τάξη μας.
P1130493

Την επόμενη μέρα, συζητήσαμε για το τι τρώει η αρκούδα και χωρίσαμε τις τροφές σε φυτικές και ζωικές, σε τροφές που βρίσκει στι δάσος ή προέρχονται από τον άνθρωπο,από καλλιέργειες ή κτηνοτροφία.
P1130500

Χωριστήκαμε σε 3 ομάδες. Η κάθε ομάδα πήρε μια φωτοτυπία με μια αρκούδα και μια λίστα με τα φαγητά που τρώει. Η μια ομάδα πήρε την αρκούδα και τα φαγητά του φθινοπώρου, η άλλη τα φαγητά της άνοιξης και η τρίτη του καλοκαιριού. Ως γνωστό, η αρκούδα το χειμώνα κοιμάται και δεν τρώει. Χρησιμοποιώντας τις λίστες έπρεπε να γεμίσουν την κοιλιά της αρκούδας με φαγητά της αντίστοιχης εποχής. Δύσκολη εργασία που όμως τους ευχαρίστησε πολύ και τα κατάφεραν τέλεια!
2

Είδαμε το 8λεπτο ταινιάκι του Αρκτούρου στο οποίο μας παρουσιάζει τις 13 αρκούδες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο καταφύγιό του στο Νυμφαίο. Η κάθε μια έχει το δικό της όνομα, τη δική της ιστορία και το δικό της χαρακτήρα. Τις γνωρίσαμε από κοντά και διάλεξε ο καθένας την αγαπημένη του αρκούδα.P1130517

Χορεύαμε με μουσική και στο σταμάτημά της κάθε παιδάκι περπατούσε σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά της αγαπημένης του αρκούδας.
P1130519

Την επόμενη μέρα είδαμε στο youtube ένα βιντεάκι με θέμα η επανένταξη της Ζωής στη φύση όπου δείχνει την ομάδα του αρκτούρου με κάθε λεπτομέρεια να απελευθερώνει τη μικρή αρκουδίτσα Ζωή που είχε βρεθεί μωράκι 2 μηνών μόνη της και ορφανή και μεγάλωσε στο καταφύγιο τοω Νυμφαίου.

Φτιάξαμε ένα ποτηράκι σπηλιά μέσα στο οποίο κοιμάται ένα μικρό αρκουδάκι και βγαίνει την άνοιξη χαρούμενο.3

P1130514

Αυτά και άλλα πολλά. Καλό Σαββατοκύριακο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s