Εκλογές στην τάξη! Υποψήφιοι τα πουλιά του χειμώνα!

Αγαπήσαμε τόσο το θέμα:Τα πουλιά του Χειμώνα, που αποφασίσαμε να εκλέξουμε το πιο αγαπημένο από όλα! Θυμηθήκαμε τα χαρακτηριστικά , τη μορφή , τη φωνή κάθε πουλιού και τις «υποσχέσεις» του καθένα (διαλέξτε με γιατί έχω ωραίο κόκκινο χρώμα, έχω την πιο ωραία φωνή….) στην προσπάθειά του να μας πείσει, να το προτιμήσουμε σαν πιο αγαπητό πουλί του Χειμώνα!
Στη συνέχεια μιλήσαμε για τη διαδικασία των εκλογών: υποψήφιοι, ψηφοδέλτια, κάλπη, εκλογικός κατάλογος, εφορευτική επιτροπή, καταμέτρηση, αποτελέσματα.
Ετοιμάσαμε όλα τα απαιτούμενα, και ξεκινήσαμε τη διαδικασία της ψηφοφορίας ακολουθώντας σωστά τους κανόνες! Έγινε μία σειρά με τους ψηφοφόρους έξω από την αίθουσα, κάθε παιδί έδειχνε την ταυτότητά του (κάρτα με όνομα) έβρισκε με τη βοήθεια της εφορευτικής επιτροπής το όνομά του στον εκλογικό κατάλογο και αφού έπαιρνε τα ψηφοδέλτια με τις φωτογραφίες των πουλιών και ένα φάκελο, πήγαινε σε άλλο χώρο, όπου διάλεγε το πουλί που προτιμούσε και στη συνέχεια έριχνε το φάκελο στην κάλπη!
Αφού ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία, όλοι είχαμε αγωνία για τον νικητή!
Ανοίξαμε ένα-ένα το ψηφοδέλτια, τα μετρήσαμε, και φάνηκε το πουλί που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους: Ο ΚΟΚΚΙΝΟΛΑΙΜΗΣ!
befunky_artwork.j5pg

befunky_artwork.8jpg

befunky_artwork.jp6g

befunky_artwork.jp7g

SANY3519

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s